Balıkesir’de eğitimin niteliğinin ve kalitesinin artması amacıyla başlayan BENGİ projesinin çalışmaları ilçemizde hız kazanarak faaliyet ve etkinliklerle devam etmiştir.
İlçemiz Süleymanlı İlkokulu’nda öğrencilerin doğa bilincini kazanmaları amacıyla okul bahçesindeki çöpler öğrenciler tarafından toplanmıştır. Bunun yanı sıra zihin gelişimlerini desteklemek adına sınıf içinde satranç oynama etkinlikleri düzenlenmiş, her hafta olduğu gibi öğrenciler okuma saati gerçekleştirmişlerdir. Okul öncesi kademede ise küçük kas gelişimini destekleyici etkinlikler yapılmıştır.
İstiklal İlkokulu’nda da bu hafta öğrencilere çevre bilinci kazandırma ve doğada yaşayan canlılara değer verme teması ön planda tutulmuştur. Bu kapsamda öğrenciler kuşlara kendi elleriyle yemlik yapmışlardır. Bu sayede değerler eğitimi daha eğlenceli bir hale bürünmüştür.Bunun yanı sıra velilerimizle kitap okuma etkinliği devam etmiştir.
Kızıksa İlkokulu’nda uygulamaya geçen “Dürüstlük Pazarı” projesi ile öğrencilerin hiçbir denetim olmadan alışveriş yapmaları amaçlanmaktadır. Bu sayede hem öğrencilerin gün içinde ortaya çıkan kırtasiye ihtiyaçları karşılanmakta hem de alışveriş becerisi ile beraber matematiksel işlem becerisi kazanmaları desteklenmektedir. Ürünler bedavadan az pahalı bir şekilde satılmaktadır. Proje ilerleyen haftalarda da devam edecektir.
İmam Hatip Ortaokulu BENGİ Okul Faaliyet Planı kapsamında ayın ibadeti olarak namaz seçilmiştir. 7/A sınıfı öğrencileri öğle namazını kılmak için camiye götürülmüşlerdir.
Atatürk Ortaokulu “Geri Dönüşümden Kitaplığa” adlı projesiyle israfın önüne geçerek kullanılmayan eşyalardan tekrar yararlanmak amacıyla kullanılmayan hurda durumundaki sıralardan kitaplık oluşturmuşlardır. Oluşturulan bu kitaplıklar okul koridorlarına yerleştirilip okula kazandırılan kitaplarla doldurulmuşlardır. Bunun yanı sıra okul müdürü ve rehberlik öğretmeni ile birlikte düzenlenen veli ziyaretlerine devam edilmiştir.
Akçaova Ortaokulu ise okullarında kullanılmayan bir bölümü kendi imkânlarıyla düzenleyerek okula bir Bilim Sanat Atölyesi kazandırmıştır.
Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Hayvan Sağlığı alanından öğrencilere ve çiftçilere usta öğretici tarafından Yeni Zelanda usulü koyun kırkma eğitimi verilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında okulun bahçesinde oluşturulan atölyede başlayan eğitime civar köylerdeki halk yoğun katılım göstermiştir. İki hafta sürecek eğitimde yaklaşık 200 koyunun kırkılması planlanmaktadır.
Anadolu Lisesi’nde bu hafta BENGİ kapsamında yapılan etkinliklerde yardımlaşma teması ön plandadır. 9 ve 10. sınıftaki öğrenciler mezun olacak arkadaşlarının mezuniyet törenlerine destek olabilmek için okulda bir kermes düzenlemişlerdir.Bunun yanı sıra öğrencilerin beden gelişimlerini destekleyip okula aidiyetlerini arttırmak amacıyla başlayan masa tenisi turnuvası yoğun bir katılımla devam etmektedir.