İlçemizin alanında öncü liselerinden olan Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde ülke genelinden katılımcıların iştirak ettiği "Hayvan Yetiştiriciliği ve Hayvan Sağlığı Alanında Örnek Uygulamaların Yaygınlaştırılması ve Yenilikçi Uygulamaların Geliştirilmesi" konulu bir çalıştay gerçekleştirildi.
Manyas Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Mili Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu girişimler sonucunda planlanan çalıştay 2-5 Aralık 2021 tarihleri arasında Balıkesir Gazi Mustafa Kemal MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlendi. Açılış konuşması çalıştaya ev sahipliği yapan Gazi Mustafa Kemal MTAL okul müdürü İsmail KOCA ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik hizmetlerinden sorumlu müdür yardımcısı Özcan ÖZEN tarafından yapıldı. Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Karahan, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Sıtkı Keçeci, Balıkesir Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nihat Ağan ve Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Program Uzmanı Nurullah Türker konuşmacı olarak katılarak çalıştayın ilk günü sunumlarını gerçekleştirdi.
Çalıştayın ikinci gününde Türkiye'nin farklı illerinden hayvan sağlığı alanında hizmet veren 60 öğretmen ve okul müdürü, koordinatör okul olan Salur MTAL'ye bir ziyaret gerçekleştirdi, okul müdürü Kadri KILIÇ ve hayvan sağlığı bölüm şefinden okulun hayvan sağlığı alanı başta olmak üzere diğer alanlarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Programın öğle arasında verilen yemekte okulun müzik kulübü tarafından müzik öğretmeni Gözde BOZER'in koordinesinde bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Öğleden sonraki kısmında Malatya Battalgazi MTAL, Samsun Tekkeköy Gelemen MTAL ve Çankırı Merkez Şehit Mehmet Ata MTAL okul müdürleri kendi okullarında hayvan sağlığı alanında yaptıkları örnek uygulamalar hakkında bilgi verdi.
4 Aralık Cumartesi günü öğlene kadar olan kısımda bölgede faaliyet gösteren Susurluk Nihat Tarım ile Atköy Emine Özaltın Çiftliği'ni gezerek gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi alan katılımcılar öğleden sonra Uygulama Oteli'ne dönerek yuvarlak masa çalışmalarına başladı. 5 ayrı masada 5 farklı konu başlığında çalışma yürüten katılımcılara Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden birer akademisyenler, çalıştay ekibinden bir kişi ile sahada çalışan bir veteriner eşlik etti. Çalışmalarını tamamlayan katılımcılar hazırladıkları raporları çalıştayın son günü grup sözcüleri tarafından sundu. Oldukça yoğun ve verimli geçen çalışma kapanış proramı ile sona erdi.
Ülkemizin her bölgesinden hayvan sağlığı alanında eğitim hizmeti veren katılımcıların katılımıyla düzenlenen çalıştayın amacı, bölgede hayvancılık hakkında yapılan faaliyetler hakkında bilinçlenilmesi, hayvan sağlığı alanında örnek uygulamaların yaygınlaştırılması ve yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi oldu. Çalıştay süresince "Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı" alanında yenilikçi uygulamalar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, mesleki yeterliliğin geliştirilmesi ve Avrupa birliği müktesebatı, müfredat ve eğitim materyallerinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.