Taşımalı eğitim kapsamında 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için taşıma merkezi okullarımızda öğrencilerimize verilen öğlen yemeğini sağlayan yüklenici firmaya ve çalışanlarına, okullarımızın kantin işletmesini yapanlara ve taşıma merkezi okullarımızın müdür/müdür yardımcılarına 3 Ekim 2019 tarihinde Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şehmus POLAT başkanlığında, İlçemiz Salur MTAL Gıda Teknolojileri Bölümü öğretmeni Burak KARATAŞ, İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Eftal Bora BUĞDAYLI ve Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünde görevli Çevre Sağlığı Birimi Teknikeri Bahar DİNÇ tarafından eğitim verildi.
Taşımalı öğrencilerimize verilen öğlen yemeği ile ilgili, İdari Şartname, Sözleşme ve Teknik şartname okunarak, tüm tarafların bu metinlerde yazılı olan kurallara uyması istendi.
Eğitimde ayrıca şu hususlara değinildi: yüklenici firmanın sözleşme gereği tüm okullara numune saklama kapları ve soğutucu sağlaması gerektiği, yemeği sıcak tutmak için tüm taşıma merkezi okullara benmari sağlaması gerektiği, sözleşme gereği okullarda çalıştırması gereken sayı kadar personel bulundurarak bu personellerle ilgili belgeleri taşıma merkezi okul müdürlüklerine vermesi gerektiği, yemeklerin idarenin belirlediği saatte okullara bırakması gerektiği, bununla ilgili okul müdürlüklerinin yemek teslim alma tutanaklarını tutmasını ve yüklenici firma sorumlusu ile birlikte yemek numunelerinin alınarak saklama kaplarına konulup, üzerinde tarih ve saat yazılarak soğutucuda en az 72 sat saklanması gerektiği, yemek dağıtım sırasında çalışanların ellerine eldiven, ağızlarını kapatacak şekilde maske ve saçlarını kapatacak şekilde bone takmaları gerektiği, ilgili okul müdürlüklerinin günlük ve aylık yemek listelerini yemekhanede herkesin görebileceği yere asması gerektiği, yüklenici firmanın teknik şartnamede yazılı yemek menüsü doğrultusunda yemek sağlaması gerektiği, aksi takdirde gerekli yasal işlemin yapılacağı, tüm çalışanların hijyen belgelerinin olması gerektiği, hijyen belgeleri olmayanların ivedi olarak Halk Eğitim Müdürlüğüne başvurarak ilgili eğitimi aldıktan sonra belgelerini alması gerektiği, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kesinlikle kullanılmaması ve bulundurulmaması gerektiği, yemekhane ve ilgili bölümlerin genel temizlik ve tertip düzenin sağlanması gerektiği, yemekhane ve kantinlerde çalışanların altı ayda bir portföy muayenelerinin yapılarak belgelerinin dosyalarında saklanması gerektiği, yüklenici firmanın tüm taşıma merkezi okullara hassas tartı sağlaması gerektiği, öğrencilerimize verilen öğlen yemeğine ilişkin eksik hususların ilgili taşıma merkezi okul müdürlükleri tarafından giderilmesi gerektiği, giderilemeyen hususların tutanağının tutularak süresi içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiği dile getirildi.